akkerbouwboerboerderijdierwelzijngezondheidvarkens

Hoe te reageren op dierenactivisten?!

Het is helaas een hot-topic, de bezetting van een varkensbedrijf in Boxtel gisteren, door een groep dierenrechtenactivisten .

Ik vind het gewoon verontrustend om te horen hoe de actiegroep Meat the Victims elkaar achteraf toespreken in video’s.
In een video die ik net zag, zie je hoe één van de ‘kopstukken’ die net vrij is gekomen (1e vraag van mij: hoezo vrijgelaten?) haar groep toe spreekt:
“Bedankt voor alle steun”
“De komende tijd kunnen we alle steun gebruiken, Please support”
“Dit was nog maar het begin”
“We zullen waarschijnlijk een boete krijgen, maar zo veel mogelijk van ons zullen hem niet betalen”

Vergis je niet, het was geen toeval zoals elders werd gesuggereerd, deze groepen gaan enorm georganiseerd te werk. Dat bleek alleen al uit het feit dat de actievoerders bijeen kwamen, op precies hetzelfde moment, uit +/- 26 verschillende landen.

Maar nu de vraag waar het om draait:

“Hoe gaan we hier nu het beste mee om als boeren, burgers, boerengroepen en gewoon als mens die dit soort acties verafschuwt?”
De meest logische reactie is ‘reageren’! Want ze zetten niet alleen de gezondheid, het welzijn en het leven van 1000-en dieren op het spel. Ze plegen ook erfvredebreuk, ze behandelen de boer fysiek ‘grof’ en zetten daarmee ook de veiligheid van een heel gezin op het spel.
Het is dus volkomen logisch dat we hier op willen reageren, dat we ons ongenoegen willen uitten en ze wel eens even willen laten weten hoe idioot en dom hun acties zijn. Maar….

Heeft het wel nut?

Deze mensen geloven oprecht dat ze iets goeds doen voor alle dieren in de sector, voor alle dieren die niet ‘naar hun idee’ van vrijheid kunnen leven. Zij hebben een ideaal beeld in hun hoofd, alle dieren op de hele wereld moeten vrij zijn, mogen nooit meer worden gebruikt in de productie (slavernij, ongevraagde vrijheidsberoving) en dus willen ze een wereld waarin iedereen Vegan eet. Ze hebben menselijke emoties toebedeeld aan dieren, ze zien verdriet in hun ogen en dat rechtvaardigt voor hen alles wat ze doen.

Ze hebben, plat gezegd, gewoon een bord voor hun kop en zullen niet van die visie afstappen. Wat wij ze ook vertellen en hoe netjes wij ook op hen reageren.
Kunnen we dan helemaal niks doen?
Dat is weer de andere kant van het verhaal. Zij doen hun verhaal via de media, de sociale media en via elk kanaal waar men hun boodschap maar wil horen.
En dat moeten wij ook doen!
Wij moeten nu echt eens MEER van ons laten horen!
Op een positieve manier, met al onze prachtige belevenissen en geweldige anekdotes!

Heb nu niet de illusie dat we die 0,4% veganisten en 4% vegetariërs die Nederland rijk is, ‘om’ gaan krijgen met ons allen, nee, wij doen het voor de overige 95%!!!

Boeren samen sterk voor een krachtig merk 💪🏻 #boerenzorgenvooreten
Laten we samen nu echt de handschoen oppakken en pro-actief onze levensstijl, ons beroep en onze prachtige bedrijven promoten, Kom Op!

#boerenvlog #samensterk #boerenpower #boerinnenpower #communicatie #positief

P.s. Het slechtste wat je nu kunt doen is hun materialen delen! Dus deel a.u.b. GÉÉN video beelden van hen, ook niet binnen onze eigen groepen, dat geeft hen alleen maar meer views en dus meer bereik!
Pas dus op en support de dierenactivisten NIET!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *